Fritata pieczona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • pieczarki

    15 dag
  • szynka

    15 dag
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • ząbek czosnku

  • smietana2

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki i podsmazyć. Szynkę pokroic w paseczki. Pieczarki i szynke wylozyc do formy. Jaja wymieszać z sola, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, i smietanką. Zalać pieczarki i szynkę. Posypać pietruszka i zapiekac ok 20 min w 180st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolina92 03.12.2010 17:17
od razu nabrałam na nią ochoty :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat