Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bób
20 dag -
pomidory
2 szt. -
jajko
6 szt. -
sól
-
oregano
kilka listków -
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Jajka dokładnie roztrzep, lekko dopraw solą i pieprzem. Dodaj bób oraz pokrojone w ósemki pomidory.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wlej przygotowane jajka z warzywami.
Całość podsmaż chwilę na wolnym ogniu, po czym włóż z patelnią na 10 min. do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Fritatę zapiekaj przy uchylonych drzwiczkach pieca.
Danie udekoruj gałązkami oregano. Podawaj z ketchupem.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się