Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritata

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
cebuli 0,5
siekanych ziół(pietruszki,koperku,bazylii,szczypiorku) garść
mleko 35 ml
masła 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
parmezan garść starty

Przepis i sposób przygotowania na: Fritata

Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę,na rozgrzanej patelni rozpuścić masło,zeszklić cebulkę.Jajka ubić,doprawić solą i pieprzem,dodać posiekane zioła - wymieszać.Masę wylać na usmażoną cebulkę i odrazu dokladnie wymieszać,smażyć na malutkim ogniu,aż masa się zetnie.

Włączyć w piekarniku grzanię z góry (150 C) lub grill.Fritatę posypać bułką tartą i parmezanem - zapiekać na złoty kolor.Upieczoną i wystudzoną fritatę pokroić na kawałki,paski lub trójkąty,podawać skropioną sokiem z cytryny i oliwa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 13.10.2011 19:59
fajne
marta639 18.09.2010 12:40
Ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak