Fritata

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • cebuli

    0,5
  • siekanych ziół(pietruszki,koperku,bazylii,szczypiorku)

    garść
  • mleko

    35 ml
  • masła

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • parmezan

    garść starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę,na rozgrzanej patelni rozpuścić masło,zeszklić cebulkę.Jajka ubić,doprawić solą i pieprzem,dodać posiekane zioła - wymieszać.Masę wylać na usmażoną cebulkę i odrazu dokladnie wymieszać,smażyć na malutkim ogniu,aż masa się zetnie.

Włączyć w piekarniku grzanię z góry (150 C) lub grill.Fritatę posypać bułką tartą i parmezanem - zapiekać na złoty kolor.Upieczoną i wystudzoną fritatę pokroić na kawałki,paski lub trójkąty,podawać skropioną sokiem z cytryny i oliwa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 13.10.2011 19:59
fajne
marta639 18.09.2010 12:40
Ciekawe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat