Frankfurterki w wędzonce:

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8 kiełbasek Frankfurterek ( lub podobnych ),4 pasterki wędzonki( długie, wąskie )

  • 4 plasterki sera do zapiekane,4 paseczki czerwonej papryki marynowanej

  • Musztarda rosyjska Prymat

    2 łyżeczki
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obsmażyć na rumiano na oliwie kiełbaski. Zdjąć z patelni. Paski wędzonkę posmarować musztardą . Położyć na każdym paseczek marynowanej papryki , na to ser . Na ser położyć podsmażone 2 kiełbaski. Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczka . Ruloniki podsmażyć na patelni , tak by wędzonka się podsmażyła , a ser lekko roztopił. Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 15.12.2011 07:44
wygląda bardzo smacznie
wedith1 25.11.2010 21:32
Pysznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat