Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuzy z kremowym szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
szpinak mrożony 350 g
czosnek 3 ząbki
masło 1 lyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
serek topiony 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: francuzy z kremowym szpinakiem

Rozmrożony szpinak podsmażyć na maśle. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do szpinaku. Przyprawić. Dodać serek topiony i mieszać,aż się rozpuści. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Arkusz ciasto francuskiego podzielić na 8 części. Na każdy kawałek nakładać po łyżce szpinaku, sklejać brzegi i widelcem formować falbankę. Jajko roztrzepać i za pomocą pędzelka smarować ciasto z wierzchu. Posypać czarnuszką. Piec w 200 *C aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 03.10.2015 06:17
bardzo apetycznie wyglądają
Maridka19 03.10.2015 05:51
super pomysł :)
Justi2401 02.10.2015 20:05
Świetna przekąska :)
norweska20 02.10.2015 19:48
apetyczna propozycja
ilka01 02.10.2015 19:27
pychota :)
Edith85 02.10.2015 17:54
smakowicie wygladaja
gosia1988 02.10.2015 17:52
fajny przepis
Stenka 02.10.2015 15:45
fajne danie
justynkag 02.10.2015 13:35
Super fajne paszteciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak