Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuzeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op
szynka z kurczaka 20 dkg
ser żółty 10 dkg
groszek konserwowy 1 puszka
ketchup pikantny
jajko
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Francuzeczki

Kroki postępowania

1
Każdy płat ciasta francuskiego przeciąć na 6 kwadratów. Na każdy z nich nałożyć po łyżce ketchupu, plasterku szynki i sera i łyżce groszku.
Krok 1 - Francuzeczki foto
2
Jajko roztrzepać i posmarować nim brzegi kwadratów. Skleić je dokładnie i docisnąć widelcem.
Krok 2 - Francuzeczki foto
3
Każdy trójkąt posmarować jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut.
Krok 3 - Francuzeczki foto
4
Gotowe francuzeczki lekko ostudzić i podawać na ciepło lub na zimno :)
Krok 4 - Francuzeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 20.02.2016 14:24
smaczna przekąska
Jadwiga/Jaga85 20.02.2016 13:38
Pięknie się prezentują!
Wiesława1 20.02.2016 11:53
Pyszna przekąska
Ola1984 20.02.2016 11:32
Fajna, pyszna przekąska :)
IZABELA29 20.02.2016 10:29
szybka przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak