Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie zawijaski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
szynka 6 plastrów
ser żółty 80 g
oregano
sos czosnkowy do podania
ketchup do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie zawijaski

Ciasto francuskie lekko smarujemy ketchupem - zostawiając przy jednym z dłuższych brzegów ok. 3 cm margines. Oprószamy oregano wykładamy szynkę oraz ser i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Zwijamy w roladę - suchy brzeg dociskamy do ciasta aby się przykleił. Ostrym nożem kroimy w plastry ok 2 cm szerokości, jeśli podczas krojenia plastry nam się spłaszczyły to lekko formujemy krążki. Krążki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 200 st. C do zrumienienia (ok. 15 - 20 min). Podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem.
z tej porcji wychodzi ok. 16 krążków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.10.2016 12:55
bardzo smaczne
Edith85 19.10.2016 07:47
Fajna przekąska
Wafelek2601 18.10.2016 22:32
Bardzo lubię
kd045 18.10.2016 22:20
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak