Francuskie z konfiturą

Francuskie z konfiturą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1
  • konfitura truskawkowa

  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na małe kwadraty. Każdy z nich nacinamy tak jak pokazałam na zdjęciu i rogi sklejamy tworząc kwiatek ;) Smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Na środek każdego kwiatka nakładamy odrobinę konfitury, ja dałam truskawkowej ale może być inna.
Gotowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 st do momentu aż ciastka się zarumienią (będzie to +- 30 min.).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 03.06.2013 09:08
fajne :)))
Wacław 06.02.2013 09:42
pyszniutki deserek :)
alaaa 23.01.2013 17:03
fajnie zwinęłaś
romanrafal 06.01.2013 14:53
smaczne
treonina 23.12.2012 17:39
śliczne!
IKrakowianka 17.11.2012 12:17
smaczne
MAR3STA 03.11.2012 19:34
śliczne i bardzo smaczne
misia53 14.10.2012 12:26
jakie śliczne , tylko czy ja potrafię tak wyciąć?
misia53 14.10.2012 12:26
jakie śliczne , tylko czy ja potrafię tak wyciąć?
Sylwia26 29.09.2012 11:41
Jakie arcydzieło :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat