Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie z konfiturą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
konfitura truskawkowa
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie z konfiturą

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na małe kwadraty. Każdy z nich nacinamy tak jak pokazałam na zdjęciu i rogi sklejamy tworząc kwiatek ;) Smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Na środek każdego kwiatka nakładamy odrobinę konfitury, ja dałam truskawkowej ale może być inna.
Gotowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 st do momentu aż ciastka się zarumienią (będzie to +- 30 min.).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.06.2013 09:08
fajne :)))
Wacław 06.02.2013 09:42
pyszniutki deserek :)
alaaa 23.01.2013 17:03
fajnie zwinęłaś
romanrafal
romanrafal 06.01.2013 14:53
smaczne
treonina 23.12.2012 17:39
śliczne!
IKrakowianka 17.11.2012 12:17
smaczne
MAR3STA 03.11.2012 19:34
śliczne i bardzo smaczne
misia53 14.10.2012 12:26
jakie śliczne , tylko czy ja potrafię tak wyciąć?
misia53 14.10.2012 12:26
jakie śliczne , tylko czy ja potrafię tak wyciąć?
Sylwia26 29.09.2012 11:41
Jakie arcydzieło :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak