Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie z jabłkiem pod perlistym cukrem.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 rulony
jajko 1 sztuka
jabłka
cukier cynamonowy
cukier perlisty

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie z jabłkiem pod perlistym cukrem.

Kroki postępowania

1
Rozwinąć jeden rulon ciasta francuskiego, pokroić radełkiem na prostokąty i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 1 - Francuskie z jabłkiem pod perlistym cukrem. foto
2
Na każdy prostokąt położyć kawałek jabłka.
Krok 2 - Francuskie z jabłkiem pod perlistym cukrem. foto
3
Posypać cukrem cynamonowym.
Krok 3 - Francuskie z jabłkiem pod perlistym cukrem. foto
4
Rozwinąć drugi rulon ciasta francuskiego. Pociąć go na takie same prostokąty i w każdym zrobić dziurkę foremką.
Krok 4 - Francuskie z jabłkiem pod perlistym cukrem. foto
5
Następnie położyć na część z jabłkiem i lekko podociskać boki palcami.
Krok 5 - Francuskie z jabłkiem pod perlistym cukrem. foto
6
Wierzch każdego prostokąta posmarować jajkiem, a potem obficie obsypać perlistym cukrem.
Krok 6 - Francuskie z jabłkiem pod perlistym cukrem. foto
7
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 20 minut.
Krok 7 - Francuskie z jabłkiem pod perlistym cukrem. foto
8
Smacznego !
Krok 8 - Francuskie z jabłkiem pod perlistym cukrem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 13.07.2015 20:37
Szybkie i smaczne do kawusi, ja się częstuję:):)znakomite
as28 13.07.2015 15:56
mniam mniam
gosia561 13.07.2015 15:16
cudowne ciasteczko
Kuchenka 13.07.2015 14:48
bardzo mi sie podoba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak