Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie z gruszką i niebieskim serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
gruszka 5 sztuk
ser pleśniowy niebieski 30 dag
świeżo mielony pieprz
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie z gruszką i niebieskim serem

Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy całe rozbełtanym jajkiem. Następnie kroimy na 12 równych części. W kolejności na pół w poziomie i w pionie a potem na kolejne części. Świetnie do tego się sprawdza kółko do cięcia pizzy. Po przygotowaniu tak spodu układamy plastry gruszki (ze skórką), cieniutko krojonej metodą rozłożonego wachlarzyka (jak w tarcie). Na gruszce układamy pokrojony w cienkie paski ser pleśniowy. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Pieczemy w piekarniku 20 minut 210 stopni (termoobieg) 220 stopni (tradycyjnie).

Mniam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 23.10.2013 08:04
lubię bardzo takie kolacyjki
ziutula
ziutula 20.03.2012 15:13
wyszło smacznie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak