Francuskie trójkąty z mięsem mielonym i szpinakiem

Francuskie trójkąty z mięsem mielonym i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • mięso mielone wieprzowe

    300 gram
  • szpinak baby

    1 garść
  • cebula

    1 sztuka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    1 łyzka
  • przyprawa do gyrosa

    1\3 łyzeczki
  • Czarnuszka nasiona Prymat

    1\3 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Francuskie trójkąty z mięsem mielonym i szpinakiem foto
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju.
Krok 2 - Francuskie trójkąty z mięsem mielonym i szpinakiem foto
Do cebuli dodajemy mięso mielone oraz przyprawy: pieprz, przyprawę do gyrosa. Wszystkie składniki podsmażamy około 15 minut.
Krok 3 - Francuskie trójkąty z mięsem mielonym i szpinakiem foto
Pod koniec smażenia dodajemy umyty szpinak świeży Baby.
Krok 4 - Francuskie trójkąty z mięsem mielonym i szpinakiem foto
Ciasto francuskie rozkładamy i dzielimy na 8 części.
Krok 5 - Francuskie trójkąty z mięsem mielonym i szpinakiem foto
Na każdą cześć nakładamy porcję mięsa ze szpinakiem. i...
Krok 6 - Francuskie trójkąty z mięsem mielonym i szpinakiem foto
zwijamy ciasto w trójkąty, jednocześnie obsypując je czarnuszka. Układamy na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 15.10.2014 21:08
bardzo dobre
Kluska_87 14.10.2014 20:19
Na pewno smaczne
molanka 14.10.2014 16:15
bardzo rozgrzewające
Beatris 14.10.2014 09:14
Bardzo takie lubię, porywam jednego... :)
Renata9 14.10.2014 08:54
smaczne i pomysłowe trójkąciki :-)
Czyki 14.10.2014 08:15
Pysznie u Ciebie :)
Róża1 13.10.2014 23:48
jeszcze gorące :-) poproszę tego smacznego pierożka na skosztowanie :-).
jasiek 13.10.2014 23:46
idealne do barszczu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat