Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie trójkąty z marmoladą z pigwy, jabłkiem i słonecznikiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 całe
marmolada z pigwy wg uznania
jabłka 2 sztuki
słonecznik łuskany wg uznania

Porada

Ciasteczka są bardzo szybkie do zrobienia. Dodatki mogą być różne, zależy kto co lubi.

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie trójkąty z marmoladą z pigwy, jabłkiem i słonecznikiem

Kroki postępowania

1
Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pociąć go radełkiem na 10 prostokątów.
Krok 1 - Francuskie trójkąty z marmoladą z pigwy, jabłkiem i słonecznikiem foto
2
Całe jajko roztrzepać w filiżance widelcem. Jajkiem posmarować ciasto francuskie. Na każdy prostokąt położyć łyżeczkę marmolady z pigwy oraz ćwiartkę jabłka.
Krok 2 - Francuskie trójkąty z marmoladą z pigwy, jabłkiem i słonecznikiem foto
3
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Prostokąty ciasta złożyć w trójkąty, docisnąć brzegi, aby się nie rozkleiły. Naciąć radełkiem górę. Przełożyć na blachę.
Krok 3 - Francuskie trójkąty z marmoladą z pigwy, jabłkiem i słonecznikiem foto
4
Wierzch każdego trójkąta posmarować jajkiem i posypać słonecznikiem łuskanym.
Krok 4 - Francuskie trójkąty z marmoladą z pigwy, jabłkiem i słonecznikiem foto
5
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 20 minut do zrumienienia.
Krok 5 - Francuskie trójkąty z marmoladą z pigwy, jabłkiem i słonecznikiem foto
6
Smacznego !
Krok 6 - Francuskie trójkąty z marmoladą z pigwy, jabłkiem i słonecznikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.06.2016 16:17
wszystko co lubię
Benita 17.04.2016 13:51
bardzo apetyczne
adelajda 17.04.2016 11:16
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak