Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie tosty z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 4 kromki
jabłka 2 sztuki
cynamon 0,5 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
masło 2 łyżki
mleko 2 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie tosty z jabłkami

Na patelni, roztopić masło. Dodać cukier i jabłka. Smażyć przez ok 3 minuty. Dodać 2 łyżki mleka i smażyć jeszcze przez chwilę chwilę a następnie przełożyć do miseczki.
Nagrzać piekarnik do 100°C. Na brytfannie ułożyć 2 kromki chleba, na środek każdej kromki położyć porcję jabłek i przykryć kolejnymi kromkami. Przycisnąć.
W miseczce ubić jajko z cynamonem. Zanurzyć w jajku przygotowane kanapki.
Na patelni roztopić masło i smażyć tosty z każdej strony na złoty kolor.
Gotowe tosty można posypać cukrem pudrem i podawać np. z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 01.02.2012 16:25
bardzo fajny pomysł;)
BiteDelite 17.11.2011 16:55
polecam wypróbować, te tosty są na prawdę bardzo smaczne!
cooleczka 17.11.2011 15:59
bardzo ciekawy przepis :) ja zawsze robiłam sandwiche na słono

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak