Francuskie tosty- le toast français

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo tostowe

  • mleko

    1/4 szklanki
  • cukier brązowy

  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na 6 kromek przypadają około 2 jajka.
1) Jajka łączymy z mlekiem i miksujemy. Dodajemy cukier oraz cynamon.
2) Rozgrzewamy masło na patelni. Obtaczamy każdą stronę kromki w pkt 1.
3) Rumienimy na złoty kolor.
4) Podajemy na ciepło.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 10.04.2013 10:35
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat