Francuskie tosty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    5 kromek
  • miód

    1 łyżka
  • cukier wanilinowy

  • jajko

    1 całe
  • masło

    do smażenia
  • skórka z pomarańczy lub limonki

  • dżem truskawkowy

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód , cukier , jajko i skórkę mieszamy razem .Kromki kroimy w trójkąty , obtaczamy w masie jajecznej . Roztapiamy masło na patelni , smażymy tosty na rumiano . Posypujemy cukrem pudrem , kładziemy łyżeczkę dżemu .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat