Francuskie tosty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 2%

    0,3 litr
  • jaja

    2 sztuki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    3 łyżeczki
  • bagietka

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztrzepać jajka z mlekiem i ziołami, dodać szczyptę soli i pieprzu. Zamoczyć pokrojoną w grube plastry bagietkę w powstałym płynie, wyłożyć bagietki na rozgrzanej patelni z odrobina oliwy. Po 30 sekundach przełożyć na drugą stronę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 20.08.2013 13:10
moje ulubione , ostatnio zrobiłam ich duzo
kate.500 08.06.2012 09:50
super
Iwusia 03.05.2012 22:33
smakowite
Ania67 01.04.2012 00:17
superrrr
Iwona51 05.01.2012 11:57
pycha
Margo1 05.01.2012 09:30
lubię
Margo1 05.01.2012 09:30
lubię
szymon9 24.12.2011 10:36
doskonały smak!
Kopiko1983 02.12.2011 06:28
Pyszne śniadanko! Mniam...
Monika193 01.12.2011 23:27
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat