Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaki z serem i szynką

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
szynka konserwowa 150 gram
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
czosnek 1 sztuka
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
jajko 1 sztuka
ketchup 4 łyżka
ser gouda 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaki z serem i szynką

Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Szynkę pokroić w plasterki, a następnie w słupki. Składniki sosu wymieszać. Ciasto francuskie wysmarować sosem. Dodać szynkę i posypać startym serem. Zwinąć w roladę. Zawinąć w papier i schować na około 10 minut do zamrażalnika. Piekarnik nagrzać do 200 stopni (grzałka góra-dół). Roladę kroić na 2-3 centymetrowe plastry i układać na papierze do pieczenia. Ślimaki posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec na złoty kolor około 18-20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.05.2013 15:53
ciekawy przepis
Botwinka 12.01.2013 09:58
smaczne
kasiaw 11.01.2013 22:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak