Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaki z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
cynamon 1 opakowanie
cukier brązowy 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaki z cynamonem

Kroki postępowania

1
Ciasto wyjmujemy z lodówki ok 15 minut wcześniej, rozwijamy.
Krok 1 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
2
Następnie ciasto smarujmy roztrzepanym jajkiem.
Krok 2 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
3
Posypujemy obficie cynamonem i cukrem brązowym.
Krok 3 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
4
Następnie ciasto zwijamy w rulon.
Krok 4 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
5
Kroimy na centymetrowe lub 1,5 cm kawałki.
Krok 5 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
6
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 6 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
7
Pieczemy na zloty kolor w 220 stopniach.
Krok 7 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.03.2017 17:34
bardzo fajne
edytazaw89@wp 21.02.2017 23:21
Wygląda pysznie
ApplePie 21.02.2017 12:00
Pysznosci, robilam takie tylko z ciasta drozdzowego, musze sprobowac z francuskiego bo je uwielbiam ;)
Kardamonovy 21.02.2017 10:21
Ale piękne. Plus za krótki skład - takie lubię najbardziej :).
magdow 20.02.2017 21:04
smakowity przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak