Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki z morelami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 mała sztuka
brązowy cukier 3 łyżki
morele 3 duże sztuki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z morelami

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać brązowym cukrem.
Krok 1 - Francuskie ślimaczki z morelami foto
2
Zwinąć niezbyt ścisłą roladę.
Krok 2 - Francuskie ślimaczki z morelami foto
3
Ciasto kroić w ok. 1 cm grubości plastry.
Krok 3 - Francuskie ślimaczki z morelami foto
4
Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formując kółka.
Krok 4 - Francuskie ślimaczki z morelami foto
5
Morele umyć, pokroić w półplasterki przy okazji usuwając pestki. Kawałki moreli wbić w środki ciastek.
Krok 5 - Francuskie ślimaczki z morelami foto
6
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 15 minut, aż ciastka się ładnie zrumienią.
Krok 6 - Francuskie ślimaczki z morelami foto
7
Upieczone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem.
Krok 7 - Francuskie ślimaczki z morelami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.07.2015 19:00
bardzo ładnie wyglądają
Kolorowa 16.10.2014 19:50
ładnie wyglądają ;)
kloruś 16.10.2014 18:24
fajny przepis!
Magda60 16.10.2014 13:37
deserek dla łasucha takiego jak ja
Malinka 16.10.2014 10:39
Narobiłaś mi takiej ochoty, że chyba zrobię sobie takie dzisiaj do popołudniowej kawki :)
Pietruszka 16.10.2014 10:16
cudne ślimaczki
Krystyna32 16.10.2014 09:22
apetyczne
Mniam 16.10.2014 08:56
Pomysłowe i szybkie w przygotowaniu ciasteczka.
Renataj 16.10.2014 08:44
Fajne - szybkie, proste i smaczne.
wyattearp 16.10.2014 08:39
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak