Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki z cukrem i cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier ilość wedle uznania
cynamon ilość wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z cukrem i cynamonem

Rozwinięty płat ciasta francuskiego oprószamy równomiernie cukrem i cynamonem. Zwijamy w ciasny rulon, a następnie kroimy w kawałki o grubości ok. 1 cm.

Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na rumiano w 200 stopniach.

Upieczone, jeszcze gorące ciastka posypujemy cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 07.04.2016 13:20
pyszne do kawy
Madzai 07.04.2016 11:09
Moje smaki :)
Małgorzata92 07.04.2016 09:22
Lubię takie ciastka :)
Konczi 07.04.2016 08:32
:) pycha!!!!!
Renata9 06.04.2016 21:41
Pyszne ślimaczki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak