Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
ser żółty 200 gram
szynka 200 gram
keczup pikantny 4 łyzki
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki

Kroki postępowania

1
Ciasto wyjmujemy z lodówki i odstawiamy na kilka minut. Następnie smarujemy keczupem i przyprawiamy przyprawą do pizzy.
Krok 1 - Francuskie ślimaczki  foto
2
Na sosie pomidorowym układamy szynkę.
Krok 2 - Francuskie ślimaczki  foto
3
następnie dość obficie posypujemy całość tartym serem żółtym.
Krok 3 - Francuskie ślimaczki  foto
4
Całość zwijamy w rulon .
Krok 4 - Francuskie ślimaczki  foto
5
kroimy na 1-2 cm krążki , które układamy na papierze do pieczenia.
Krok 5 - Francuskie ślimaczki  foto
6
Pieczemy ok 20 minut w 200 st.
Krok 6 - Francuskie ślimaczki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak