Francuskie ślimaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 sztuka
  • ser żółty

    200 gram
  • szynka

    200 gram
  • keczup pikantny

    4 łyzki
  • Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Francuskie ślimaczki  foto
Ciasto wyjmujemy z lodówki i odstawiamy na kilka minut. Następnie smarujemy keczupem i przyprawiamy przyprawą do pizzy.
Krok 2 - Francuskie ślimaczki  foto
Na sosie pomidorowym układamy szynkę.
Krok 3 - Francuskie ślimaczki  foto
następnie dość obficie posypujemy całość tartym serem żółtym.
Krok 4 - Francuskie ślimaczki  foto
Całość zwijamy w rulon .
Krok 5 - Francuskie ślimaczki  foto
kroimy na 1-2 cm krążki , które układamy na papierze do pieczenia.
Krok 6 - Francuskie ślimaczki  foto
Pieczemy ok 20 minut w 200 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat