Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie serduszka z truskawkami i nutellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
truskawki 15 sztuk
krem orzechowy 4 łyżki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie serduszka z truskawkami i nutellą

Z ciasta francuskiego wykrawamy np. serduszka, najlepiej foremka do ciastek. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek każdego serca nakładać pół łyżeczki kremu orzechowego i kilka plasterków truskawki. Piec w temperaturze 220 ºC przez 10-15 minut do złotego koloru. Przestudzić, oprószyć pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak