Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie serduszka z jabłkiem i żurawiną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
jabłka 3 sztuki
żurawina 6 sztuk
miód 1 łyżeczka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie serduszka z jabłkiem i żurawiną

Kroki postępowania

1
przygotowuję składniki z ciasta wychodzi 6 serduszek (25x30 wymiary ciasta)
Krok 1 - francuskie serduszka z jabłkiem i żurawiną foto
2
Jabłka obieram ze skórki, wydrążam i dzielę na 4 części. Następnie kroję na plasterki
Krok 2 - francuskie serduszka z jabłkiem i żurawiną foto
3
z ciasta wycinam serca i smaruję miodem
Krok 3 - francuskie serduszka z jabłkiem i żurawiną foto
4
na każde serce kładę plastry jabłek, oraz żurawinę ,piekę w 200 stopniach 10-12 minut
Krok 4 - francuskie serduszka z jabłkiem i żurawiną foto
5
posypuję cukrem pudrem
*************** smacznego ******************
Krok 5 - francuskie serduszka z jabłkiem i żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 13.12.2013 19:26
nic ująć nic dodać fantastyczne
iwi 13.12.2013 14:34
Super pomysł
Piotr-21 13.12.2013 14:12
fajny pomysł
Barbara/zuza22_85 13.12.2013 14:06
ale apetyczne
aniagdz 13.12.2013 13:34
fajny pomysł ;)
Marta1986 13.12.2013 12:25
pyszności mniam
gosia56 13.12.2013 11:48
super serduszka
smerfna_chatka 13.12.2013 10:20
bardzo smaczne
bogusia19 13.12.2013 10:11
bardzo dobre
krystyna330 13.12.2013 10:03
ciekawy przepis
dodi 13.12.2013 09:57
piekne serduszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak