Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rurki z kremem budyniowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
budyń śmietankowy 1 opakowanie
masło 150 gram
mleko 400 ml
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rurki z kremem budyniowym

Kroki postępowania

1
Ciasto rozwijamy tniemy na 1,5 cm paski.
Krok 1 - Francuskie rurki z kremem budyniowym foto
2
Każdy pasek po kolei nawijamy na rurkę. Rurki układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Francuskie rurki z kremem budyniowym foto
3
Pieczemy 20 minut w 200 stopniach, bez termoobiegu.
Krok 3 - Francuskie rurki z kremem budyniowym foto
4
Przygotowujemy budyń. 300 ml mleka gotujemy z kilkoma kroplami aromatu w pozostałym mleku rozpuszczamy proszek. Gotujemy budyń. Studzimy. Następnie miksujemy masło. Miksując powoli dodajemy budyń. Miksujemy na gładką masę.
Krok 4 - Francuskie rurki z kremem budyniowym foto
5
Rękaw cukierniczy napełniamy kremem.
Krok 5 - Francuskie rurki z kremem budyniowym foto
6
Po kolei napełniamy kremem ostudzone rurki.
Krok 6 - Francuskie rurki z kremem budyniowym foto
7
na koniec posypujemy cukrem pudrem, podajemy.
Krok 7 - Francuskie rurki z kremem budyniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 30.01.2014 18:04
Ale fajne rurki, szkoda tylko że nie mam takich metalowych rurek by je najpierw upiec.
Juleczka20 18.02.2013 20:46
pyszne!
Ania321 18.02.2013 19:36
Takich domowych rurek jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie wypróbować.
manaika 18.02.2013 19:30
super
PaniMISIOWA 18.02.2013 19:24
z chęcią bym je zjadła
justys759 18.02.2013 19:02
mmm pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak