Francuskie rureczki z kremem budyniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • mleko

    1 szkl
  • budyń waniliowy

    1 op
  • cukier waniliowy

    1 op
  • cukier puder

    1 łyżka
  • masło

    1/2 kostki
  • spirytus

    1/2 kieliszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na pasy o szerokości 1,5 cm. Pasy ciasta zawijamy dookoła foremek na rureczki. Foremki z ciastem układamy na blaszce. Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 190 stopni. Przestudzone rureczki delikatnie zdejmujemy z foremek. Z mleka odlewamy 1/3 szklanki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszamy budyń. Masę wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy 2 minuty. Budyń odstawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy ziemny budyń oraz spirytus. Ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Kremem wypełniamy upieczone rureczki. Gotowe rureczki oprószamy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mama niejadka 21.03.2015 07:25
pyszne rureczki
misia53 20.03.2015 22:17
rureczki palce lizać
agnieszka214 20.03.2015 20:19
jak rureczki to dla mnie super
caralajna 20.03.2015 20:13
ale kusisz :)
as28 20.03.2015 20:02
fajne rureczki
joanna43 20.03.2015 19:48
uwielbiam, cudooooo
Lucan 20.03.2015 19:47
uwielbiam, ale nie podjąłbym się robienia:)
Internetowa Kuchnia 20.03.2015 19:19
Zjadłabym :)
RenataZ-et 20.03.2015 19:10
ale apetyczne!
V_kuchareczka 20.03.2015 19:06
ale pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat