Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRANCUSKIE RULONIKI Z BANANAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowanie
banan 4 sztuka
mleko 2 łyżeczka
cukier kryształ 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: FRANCUSKIE RULONIKI Z BANANAMI

Ciasta francuskie rozłożyć, podzielić na 16 równych części. Banany pokroić w plasterki, nakładać na części ciasta i zwijać w ruloniki, od krótszej strony.Brzegi docisnąć , aby dobrze się skleiły.Układać na blasze, w równych odstępach. Posmarować lekko mlekiem i oprószyć cukrem kryształem.Ruloniki wstawić do nagrzanego do 180 % piekarnika i piec przez około 15 minut . Kiedy ciastka nabiorą pięknego, złocistego koloru,wtedy są gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 09.10.2012 14:47
Robię podobne, są szybkie i smaczne.
Inal 08.10.2012 15:54
Ale prosty przepisik:)
artur7 08.10.2012 11:55
lubię ciasto francuskie
Laila2786 08.10.2012 11:39
moje ulubione uwielbiam ciastka z ciasta francuskiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak