Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie różyczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opkakowanie
salami 150 g
ketchup pikantny
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie różyczki

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 2cm. Każdy kawałek smarujemy warstwą pikantnego ketchupu. Na paskach ciasta układamy plasterki salami tak aby nachodziły na siebie. Rolujemy salami z ciastem tworząc różyczki.
Gotowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w 210 stopniach C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 02.06.2016 10:50
super ci wyszły
Malinka 22.02.2016 13:33
Róża jak prawdziwa :)
marzut 22.02.2016 13:21
super wyglądają
ania2610 22.02.2016 12:12
fajne są takie różyczki!
IZABELA29 22.02.2016 10:34
smacznie wyglądają
Ewelina1991 22.02.2016 10:30
pięknie się prezentują ;-)
jagoda5913 22.02.2016 10:06
pięknie wyglądają
Ola1984 22.02.2016 09:20
Prosto i smacznie :)
dom-agi 22.02.2016 09:16
Pięknie wykonane!
Pani Domu 22.02.2016 08:22
bardzo ładnie wyglądają
Barbara13 22.02.2016 08:11
jakie smakowite różyczki
Wafelek2601 22.02.2016 07:40
Ładnie wyglądają
Maridka19 22.02.2016 07:32
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak