Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki z twarożkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser biały 25 dag
szczypiorek 0,5 pęczka
rzodkiewka 6 szt
masło 2 łyż
śmietana 3 łyż
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z twarożkiem

Ciasto francuskie pokroić na plastry około 3 cm szerokości. Ciasto nawinąć na formy do rożków, ułożyć na blasze posmarować roztopionym masłem i piec przez 25 minut w temp. 200 stopni. Upieczone rożki zdjąć z formy i wystudzić. Szczypior posiekać, rzodkiewki pokroić w kostkę. Ser rozetrzeć, dodać szczypior i rzodkiewki oraz śmietanę wymieszać. Doprawić do smaku. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i nadziewać nią rożki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.04.2015 18:45
Bardzo apetycznie wyglądają :)
Małgorzata Pin 15.04.2015 16:46
Ładnie wygląda a zapewne jeszcze lepiej smakuje.
Zdzisław 15.04.2015 14:24
takie słodkości bardzo lubię
dodi 15.04.2015 13:26
uwielbiam takie
Michał2 15.04.2015 12:54
bardzo smaczne
kloruś 15.04.2015 12:08
chętnie bym się poczęstowała!
olkaaa 15.04.2015 11:47
muszę zrobić
agnieszka214 15.04.2015 10:42
same smakowitosci
barbara11561 15.04.2015 10:25
bardzo smacznie wyglądają
magdziorka6 15.04.2015 10:21
pyszny sposób na udane śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak