Francuskie rożki z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • ciasto francuskie

    1 op

Farsz

  • twaróg

    250 g
  • żółtko jaja

    1 szt
  • cukier

    2 łyżki

oraz

  • białko

    1 szt
  • cukier

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Francuskie rożki z serem foto

Ciasto francuskie pokroić na 6 dużych kwadratów. W jednym rogu zrobić 2-3 nacięcia.
Krok 2 - Francuskie rożki z serem foto

Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier i żółtko, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Francuskie rożki z serem foto

Farsz nakładać na połowę ciasta, przykryć naciętym rogiem, zlepić.
Krok 4 - Francuskie rożki z serem foto

Roztrzepanym białkiem posmarować wierzch ciasta, posypać cukrem.
Krok 5 - Francuskie rożki z serem foto

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20-25 minut.

Wystudzić na kratce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 06.05.2016 08:47
dawaj ciasto, ja zrobię :)
Habibi 05.05.2016 14:28
Ukochane rożki mojego męża ;) Już mu z miesiąc obiecuję, że upiekę ;) Chociaż mam kilka op. ciasta francuskiego w zamrażarce, to jakoś się zabrać nie mogę ;)
gusia1000 05.05.2016 13:49
Bardzo dobre.
Futka 05.05.2016 11:53
Przepyszne rożki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat