Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki z nadzieniem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jabłka 4 szt
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
rodzynki 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
cynamon 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z nadzieniem jabłkowym

Ciasto francuskie wykładamy na stolnicę. lekko rozwałkowujemy. Jabłka obieramy usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę i mieszamy z sokiem z cytryny. Dodajemy rodzynki, cynamon, mąkę, cukier i dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na kwadraty na które nakładamy nadzienie. Składamy na pół, po przekątnej. Dociskamy boki widelcem. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym rożku robimy małe otworki. Pieczemy 25 min w temperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak