Francuskie rożki malinowo - jeżynowe .

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • maliny

  • jeżyny

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Francuskie rożki malinowo - jeżynowe . foto
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty. Przygotowujemy świeże maliny oraz świeże jeżyny.
Krok 2 - Francuskie rożki malinowo - jeżynowe . foto
Na każdym kawałku ciasta francuskiego układamy po 1 jeżynie i 1 malinie.
Krok 3 - Francuskie rożki malinowo - jeżynowe . foto
Następnie ciasto składałem na ukos na pół i dokładnie dociskałem brzegi. Na koniec za pomocą widelca zrobiłem na brzegach wzorek.
Krok 4 - Francuskie rożki malinowo - jeżynowe . foto
Ciastka piekłem w temperaturze 200 stopni przez ok. 15 minut (włożylem do gorącego piekarnika). Ostudzone posypałem cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 04.09.2014 17:57
wyglądają smacznie
Krzysztof15 01.09.2014 20:58
bardzo smaczne
noninka77 01.09.2014 18:42
Można się poczęstować?:-)
Olga_SK 01.09.2014 18:19
Smaczna i szybka przekąska!
Katarzyna59 01.09.2014 16:26
w sam raz do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat