Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki z pieczarkami i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
ser żółty 8 plasterków
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Ciasto rozkładamy na rogalomani dopasowując i dociskając aby się oddzieliły na trójkąty. Gdy nie mamy rogalomani podzielmy ciasto na pół i wtedy na trójkąty.

Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy na patelnię na rozgrzany olej. Podsmażamy 5 minut doprawiając solą i pieprzem.


Krok 1 - Francuskie rogaliki z pieczarkami i serem foto
2
Na trójkąty ciasta francuskiego nakładamy plaster sera, porcję pieczarek i zwijamy w rogalika.
Krok 2 - Francuskie rogaliki z pieczarkami i serem foto
3
Pieczemy 12 -15 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Podajemy ciepłe.
Krok 3 - Francuskie rogaliki z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 20.01.2015 18:11
dobre rogaliki
V_kuchareczka 20.01.2015 16:47
na pewno są przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak