Francuskie rogaliki z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • pieczarki

    8 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    8 plasterków
  • sól do smaku

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Francuskie rogaliki z pieczarkami i serem foto
Ciasto rozkładamy na rogalomani dopasowując i dociskając aby się oddzieliły na trójkąty. Gdy nie mamy rogalomani podzielmy ciasto na pół i wtedy na trójkąty.

Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy na patelnię na rozgrzany olej. Podsmażamy 5 minut doprawiając solą i pieprzem.


Krok 2 - Francuskie rogaliki z pieczarkami i serem foto
Na trójkąty ciasta francuskiego nakładamy plaster sera, porcję pieczarek i zwijamy w rogalika.
Krok 3 - Francuskie rogaliki z pieczarkami i serem foto
Pieczemy 12 -15 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Podajemy ciepłe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 20.01.2015 18:11
dobre rogaliki
V_kuchareczka 20.01.2015 16:47
na pewno są przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat