Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogale z korzennymi jabłkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
woda 100 ml
cukier 2 łyżki
ciasto francuskie 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogale z korzennymi jabłkami

Kroki postępowania

1
Jbłka obieramy i kroimy według uznania i tak się rozpadną , przy gotowaniu .Dodajemy przyprawę ,cukier i wodę , dusimy do miekkości ok 10 min .
Krok 1 - Francuskie rogale z korzennymi jabłkami foto
2
Ciasto gotowe fancuskie rozwijamy i wycinamy trójkąty , na każdy wykładamy porcję chłodnych jabłek .Zwijamy w rożki ;)
Krok 2 - Francuskie rogale z korzennymi jabłkami foto
3
Pieczemy w 220st ok 20 min , na koniec posypujemy cukrem pudrem .
Krok 3 - Francuskie rogale z korzennymi jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 30.07.2013 11:33
do mięs jeszcze nie próbowałam ,ale warte uwagi
Babciagramolka 29.07.2013 17:39
Bardzo lubię jabłka w wersji korzennej. Częśto robię takie do mięs więc w ciastkach tym bardziej by mi smakowały.
Anna133 27.07.2013 18:46
wyglądają jak kruche ,ale ja mam coś pecha do ciasta francuskiego :/
2milutka 27.07.2013 17:49
super wyszły
Magula 27.07.2013 17:35
super te rogaliki, tylko sie zajadac
msmors 27.07.2013 17:10
same pyszności
Anna133 27.07.2013 16:55
lekkie wbrew pozorom i bardzo smaczne
everay 27.07.2013 16:52
jakie pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak