Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie przekąski z szynką i serem na ostro

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 150 g
szynka konserwowa 150 g
sos pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie przekąski z szynką i serem na ostro

Ciasto francuskie rozwijamy i na całej powierzchni smarujemy pikantnym sosem pomidorowym lub ostrym ketchupem. Następnej na całą powierzchnię ścieramy żółty ser np gouda. Na serze układamy plastry szynki. Tak przygotowane ciasto zwijamy ciasno w rulon, który z kolei kroimy na plastry. Każdy plaster przekładamy na blachę. Przekąski pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 12-15 minut - do ich całkowitego zarumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.11.2015 14:34
fajna przekąska
Damiano
Damiano 11.10.2015 12:29
wyglądają smakowicie
Madzai 11.10.2015 12:14
Super smaczne
2milutka 11.10.2015 10:48
też robię są bardzo smaczne!
RenataZ-et 11.10.2015 10:44
super przekąska
Jumper123 11.10.2015 09:57
super przepis wyglądają smakowicie
dom-agi 11.10.2015 09:57
Bardzo lubię :)
kasiaw 11.10.2015 09:33
wyglądają bardzo apetycznie
Justyna Jussstiii 11.10.2015 09:27
wow pieknie wyglądaja
Konczi 11.10.2015 09:19
Lubię takie szybkie przekąski
Mniam 11.10.2015 08:53
Smaczna i szybka przekąska.
Futka 11.10.2015 08:15
Świetne i bardzo smakowite te przekąski :D
bertpvd 11.10.2015 08:10
piękne i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak