Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie przekąski z kiełbasą i serem żółtym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
ser żółty 200 g
kiełbasa krakowska 200 g
ketchup pikantny 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Zamiast kiełbasy możemy użyć szynki, a ser można zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie przekąski z kiełbasą i serem żółtym

Piekarnik nagrzać do 200 st. Ser i kiełbasę pokroić w cienkie plastry. Ciasto rozwinąć i posmarować ketchupem i posypać papryką. Ułożyć plastry sera na całej powierzchni ciasta, zostawiając 1 cm ciasta z szerszego brzegu. Na ser wyłożyć kiełbasę i zwinąć ciasto w roladę wzdłuż dłuższego brzegu. Dokładnie skleić. Ostrym nożem kroić na 2 cm roladki. Układać na płasko na papierze do pieczenia. Piec przez ok. 15 min aż ciasto się ze złoci a ser rozpuści. Przekąska jest znakomita na ciepło i na zimno. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 08.09.2016 21:41
Smaczne jedzonko
dodi 08.09.2016 20:55
świetny pomysł
Motorek 08.09.2016 20:05
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak