Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie pizzerinki z cukinią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukinia 1 sztuka
pieczarki 7 sztuk
ser żółty 10 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
woda 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie pizzerinki z cukinią

Ciasto francuskie rozłożyć,pokroić na dowolne kształty.
Koncentrat wymieszać z wodą i doprawić solą ziołową.
Cukinię pokroić w cieniutkie plasterki, posolić solą ziołową i odstawić na kilka minut.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Ciasto francuskie posmarować sosem z koncentratu,układać pieczarki i cukinię. Posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 05.03.2014 17:49
ciekawie musi smakowac
Duusiak 21.11.2013 09:15
Smakuje swietnie:)
brioszka 15.11.2013 19:51
wyglądają bardzo apetycznie ;]
nogawkuchni 15.11.2013 12:55
Wyglądają bardzo smakowicie,ciekawy przepis,jestem bardzo ciekawa smaku jeszcze nigdy nie jadłam takiego zestawienia,ale po składnikach widać,że to musi świetnie smakować.
2milutka 15.11.2013 12:28
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak