Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie pierożki z jabłkami i cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
jabłka 1-2
cukier wanilinowy
Cynamon mielony Prymat
cukier brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie pierożki z jabłkami i cynamonem

Jabłka umyłam i potarkowałam. dodałam cukier, cukier wanilinowy i cynamon. Wymieszałam i odstawiłam aż owoce puściły sok. Odcisnęłam. Rozłożyłam ciasto francuskie, wykrawałam krążki, na środek każdego kładłam jabła i zlepiałam po bokach-jak pierogi. Każdy pierożek posmarowałam sokiem z jabłek. Piekłam w 200 stopniach jakieś 10 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.08.2013 13:02
lubie takie
Stenka 21.07.2013 08:32
smaczny deser
matesko 18.03.2013 12:46
pewnie bardzo smaczne
angelika14 10.02.2013 22:03
świetne, zrobię je jutro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak