Francuskie pierogi ruskie

Francuskie pierogi ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • mleko

  • sól

    1 szczypta
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis dostałam od koleżanki, wypróbowałam i dzielę się nim z Wami. Smakiem podobne do tradycyjnych, ale jednak troszkę odmienne. Mleko i oliwa: nie podałam dokładnych proporcji, dawałam "na oko":)

Wszystkie składniki wyrabiamy razem, aż ciasto będzie się lepić. Dalej już postępujemy wg tradycyjnej receptury: farsz-gotowanie-smażenie.

Do farszu warto dodać tarty żółty ser.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat