Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie pierogi ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
mleko
sól 1 szczypta
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie pierogi ruskie

Przepis dostałam od koleżanki, wypróbowałam i dzielę się nim z Wami. Smakiem podobne do tradycyjnych, ale jednak troszkę odmienne. Mleko i oliwa: nie podałam dokładnych proporcji, dawałam "na oko":)

Wszystkie składniki wyrabiamy razem, aż ciasto będzie się lepić. Dalej już postępujemy wg tradycyjnej receptury: farsz-gotowanie-smażenie.

Do farszu warto dodać tarty żółty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak