Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paszteciki z kapustą i pieczarkami podane z barszczem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie opakowanie
kapusta kiszona 25 dag
pieczarki 15 dag
cebula 1/2 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa KUCHAREK
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paszteciki z kapustą i pieczarkami podane z barszczem

Kapustę kiszoną wypłukać, pokroić i ugotować do miękkości. Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, następnie podsmażyć na patelni razem z pieczarkami. Ugotowaną kapustę połączyć z podsmażonymi warzywami, wszystko dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem i przyprawą Kucharek. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na równe kwadraty, na każdy nakładać trochę farszu, następnie każdy przykryć ponacinanym kwadratem. Brzegi ciasta po nakłuwać widelcem, aby się nie otworzyło oraz posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15-20 min w temp. 180*C. Gotowe paszteciki podawać z czystym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.02.2015 13:42
lubię takie paszteciki
Muskie 01.02.2015 23:27
Wygladaja przepysznie
Sroczka 31.01.2015 22:01
Pyszny zestaw paszteciki plus barszczyk.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak