Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paluszki z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1-2 opak
ser żółty starty 10-15 dkg
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paluszki z serem

Ciasto francuskie cienko rozwałkowujemy ( ja kupiłam w płatach), kroimy na paski. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy startym serem żółtym ( delikatnie dociskamy ręką, żeby ser lepiej się trzymał). Robimy spiralki. ( Ja z części ciasta zrobiłam kształt ala faworków, naciełam na środku każdy pasek i przeplatałam, dopiero wtedy posypałam serem żółtym). Gotowe paluszki układamy na papierze do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 190 stopni ok 12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 20.07.2015 09:18
smaczna przekąska
Damiano
Damiano 20.07.2015 08:59
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak