Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paluchy z zielonymi oliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
ser żółty
oliwki zielone Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paluchy z zielonymi oliwkami

Ciasto francuskie kroimy na paluchy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (przerwy między paluchami około ½ ich grubości, mniej niż na zdjęciu, bo gdy ciasto rośnie paluchy mogą się przewrócić). Na każdym układamy trochę startego żółtego sera i oliwki pokrojone w plastry. Pieczemy w 210st (termoobieg) przez 10-12 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 20.08.2013 10:31
ale fajny przepis!!!
MAR3STA 04.02.2013 18:42
smaczne
Gracer 25.01.2013 10:21
fajne
Pyszota 24.01.2013 21:28
świetne na przekąskę
kokoszka
kokoszka 24.01.2013 20:40
dobre
ilka_86 24.01.2013 20:13
koniecznie muszę zrobić te ciasteczka:)
Adamorek 24.01.2013 19:57
do piwka idealny
gosia56 24.01.2013 19:55
super
stokrotka 24.01.2013 19:16
fajny przepis
Poison1988 24.01.2013 19:03
do takich paluchów używam nadziewanych oliwek, wtedy wychodzą fajne pawie oczka :) Proste i bardzo pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak