Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paluchy z oliwkami i salami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
ser żółty
oliwki zielone Smak
salami

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paluchy z oliwkami i salami

Kroki postępowania

1
Dodatki kroimy w małe kawałki.
Krok 1 - Francuskie paluchy z oliwkami i salami foto
2
Ciasto francuskie kroimy na paluchy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (przerwy między paluchami około ½ ich grubości, mniej niż na zdjęciu, bo gdy ciasto rośnie paluchy mogą się przewrócić). Na każdym układamy trochę żółtego sera, salami i oliwek.
Krok 2 - Francuskie paluchy z oliwkami i salami foto
3
Pieczemy w 210st (termoobieg) przez 10-12 min.
Krok 3 - Francuskie paluchy z oliwkami i salami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 16.01.2014 09:02
tak, oczywiście :-)
plocia 15.01.2014 21:51
Czy one zimne też są dobre ?
Rafał10 20.02.2013 22:40
bardzo fajny przepis !
ttrytka 09.02.2013 01:37
mniam
czekoladka_m 08.02.2013 21:18
mniam, coś pysznego:)
Poison1988 08.02.2013 20:03
wyglądają super :)
Monika58 08.02.2013 19:58
dobre
Karolcia12 08.02.2013 19:54
pomysł i zdjęcie pierwsza klasa.
Konczi 08.02.2013 19:45
super pomysł, jutro zapożyczę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak