Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paluchy z cynamonem i cukrem trzcinowym

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt.
mleko 2 łyżki
cukier trzcinowy
cynamon
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paluchy z cynamonem i cukrem trzcinowym

Płat ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy ostrym nożem w długie paski o szerokości ok. 1,5 cm.
Smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem, posypujemy cukrem trzcinowym i cynamonem.
Wstawiamy do gorącego piekarnika nagrzanego do 200°C.
Pieczemy około 15 minut z funkcją termoobiegu.
Po upieczeniu lekko studzimy i podajemy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Susan 22.03.2023 18:19
Lepiej wychodzą temperatura 180 bez termobiegu 10-13 minut
mufinka79 28.12.2013 18:42
Dziękuję bardzo :)
Olga_SK 28.12.2013 15:49
Świetny pomysł! :)
Kolorowa 27.12.2013 19:40
ładnie wyszły
malaczarna23 27.12.2013 18:23
pyszniutkie paluszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak