Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paluchy serowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 g
ser żółty 150 g
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
jajko 1 szt
sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paluchy serowe

Kroki postępowania

1

Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 1 - Francuskie paluchy serowe foto
2

Ser zetrzeć na tarce, rozsypać na połowie ciasta.
Krok 2 - Francuskie paluchy serowe foto
3

Posypać papryką i oregano.
Krok 3 - Francuskie paluchy serowe foto
4
Złożyć na pół, docisnąć. wierzch posmarować jajkiem, posypać papryką i sezamem. Ostrym nożem pokroić tak przygotowane ciasto na długie paski.
Krok 4 - Francuskie paluchy serowe foto
5

Paski delikatnie zakręcić w dłoniach, ułożyć na blasze wyścielonej papierem.
Krok 5 - Francuskie paluchy serowe foto
6

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 15-18 minut.
Krok 6 - Francuskie paluchy serowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 14.05.2016 21:09
fajna przekąską, zwłaszcza jak nie zapowiedziani goście nadchodzą ;)
Malinka 14.05.2016 21:04
Bardzo smaczne paluchy :)
Stenka 14.05.2016 19:54
Fajna propozycja
Łukasz15 14.05.2016 19:16
Bardzo dobre
Skotka 14.05.2016 17:44
Chętnie bym schrupała:)
Mniam 14.05.2016 17:44
Pyszne do schrupania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak