Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie nadziewane boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opak
cebula 2 duże
oliwa do smażenia
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz
boczek wędzony 2 grube plastry

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie nadziewane boczkiem

Boczek pokroiłam na małe kawałki. Podsmażyłam na oliwie. Dodałam cebulę pokrojoną w kostkę. Doprawiłam przyprawą uniwersalną i pieprzem. Rozłożyłam ciasto francuskie, pocięłam na prostokąty, na każdy wyłożyłam boczek z cebulą i zlepiłam brzegi ciasta. Piekłam w 200 stopniach do zrumienienia, czyli około 4-5 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.12.2012 16:00
ciekawy przepis
gabi162825 09.11.2012 18:59
super
Ewelina47 05.11.2012 20:56
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak