Francuskie mini szarlotki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jabłko kwaśne

    4 sztuki
  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Francuskie mini szarlotki foto
Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy w trójkąciki
Krok 2 - Francuskie mini szarlotki foto
Jabłka myjemy,obieramy i kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na patelni z dodatkiem cynamonu i brązowym cukrem
Krok 3 - Francuskie mini szarlotki foto
Przesmażone i lekko wystudzone jabłka układamy na cieście francuskim
Krok 4 - Francuskie mini szarlotki foto
Zwijamy i smarujemy jajkiem
Krok 5 - Francuskie mini szarlotki foto
Pieczemy około 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 13.09.2015 09:41
takich jeszcze nie jadłam...
Smaczna_B 27.05.2014 17:02
bardzo fajne:)
Kejti 03.05.2014 15:26
Bardzo pomysłowe :-)
Bernadeta1 03.05.2014 14:24
szybkie i bardzo smaczne
IlonaAlbertos 03.05.2014 11:00
Wspaniale wyglądają. Małe i smakowite.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat