Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie mini szarlotki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłko kwaśne 4 sztuki
cukier brązowy 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie mini szarlotki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy w trójkąciki
Krok 1 - Francuskie mini szarlotki foto
2
Jabłka myjemy,obieramy i kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na patelni z dodatkiem cynamonu i brązowym cukrem
Krok 2 - Francuskie mini szarlotki foto
3
Przesmażone i lekko wystudzone jabłka układamy na cieście francuskim
Krok 3 - Francuskie mini szarlotki foto
4
Zwijamy i smarujemy jajkiem
Krok 4 - Francuskie mini szarlotki foto
5
Pieczemy około 10-15 minut.
Krok 5 - Francuskie mini szarlotki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 13.09.2015 09:41
takich jeszcze nie jadłam...
Smaczna_B 27.05.2014 17:02
bardzo fajne:)
Kejti 03.05.2014 15:26
Bardzo pomysłowe :-)
Bernadeta1 03.05.2014 14:24
szybkie i bardzo smaczne
IlonaAlbertos 03.05.2014 11:00
Wspaniale wyglądają. Małe i smakowite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak