Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie krążki z łososiem i serem pleśniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
ser pleśniowy 1/2 op.
mąka do posypania
łosoś wędzony 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie krążki z łososiem i serem pleśniowym

Rozwinąć ciasto francuskie. Łososia i ser pleśniowy pokroić w cienkie paski i ułożyć na cieście, zwinąć ciasto w rulon, za każdym zwinięciem dokładać paski łososia i sera, na końcu docisnąć ciasto aby się zlepiło, zapobiegnie to odklejeniu się ciasta podczas pieczenia. Następnie pokroić ciasto w krążki co ok. 1.5 cm. Krążki ułożyć na posypanej mąką blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni z termoobiegiem, piec ok. 15-20 minut w zależności od rodzaju piekarnika. Krążki wyłożyć na talerz, są pyszne w smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak