Francuskie krążki z łososiem i serem pleśniowym

Francuskie krążki z łososiem i serem pleśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op.
  • ser pleśniowy

    1/2 op.
  • mąka do posypania

  • łosoś wędzony

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozwinąć ciasto francuskie. Łososia i ser pleśniowy pokroić w cienkie paski i ułożyć na cieście, zwinąć ciasto w rulon, za każdym zwinięciem dokładać paski łososia i sera, na końcu docisnąć ciasto aby się zlepiło, zapobiegnie to odklejeniu się ciasta podczas pieczenia. Następnie pokroić ciasto w krążki co ok. 1.5 cm. Krążki ułożyć na posypanej mąką blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni z termoobiegiem, piec ok. 15-20 minut w zależności od rodzaju piekarnika. Krążki wyłożyć na talerz, są pyszne w smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat