Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie koperty z pieczarkowym farszem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
pieprz do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
margaryna 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie koperty z pieczarkowym farszem

Pieczarki myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i ścieramy na grubych oczkach , do nich ścieramy cebulę .Doprawiamy i dusimy na margarynie na wolnym ogniu aż do całkowitego odparowania soku .Natkę siekamy ,zostawiamy kilka gałązek do dekoracji , resztę dodajemy do zimnego farszu .
Ciasto rozwijamy i kroimy na 8 kwadratów , na każdy nakładamy po łyżce farszu i składamy na przemian rogami ,tak by wszystkie się spotkały na środku , po czym pieczemy 30 min w 190st .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 23.10.2013 20:30
takie proste a z barszczykiem wyborne
ssylwiaa 23.10.2013 20:24
podoba mi się to danie, moje smaki ;)
Konczi 23.10.2013 16:00
ooo coś dla mnie, super
Anna133 23.10.2013 12:44
Fajna szybka przekąska , idealna na podwieczorek z barszczykiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak