Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie kieszonki pomidorowe z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
pomidory bez skóry 2 sztuki
ser feta 1 opakowanie
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie kieszonki pomidorowe z fetą

Pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Ciasto dzielimy na równe kwadraty (liczba kwadratów wg uznania). Każdy z nich napełniamy farszem: pomidor, 3 kosteczki fety oraz posypujemy odrobiną oregano. Kieszonki zlepiamy w trójkąty. Przekładamy na blaszkę, smarujemy jajkiem. Pieczemy w 200 stopniach, 12-15 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 05.07.2012 10:53
ale pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak