Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie jabłkowo-serowe...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone
ser twarogowy 40 dag
jabłka 3 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 4 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
kasza manna 1 łyżka
lukier biały - w opisie

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie jabłkowo-serowe...

Kroki postępowania

1
twaróg śmietankowy łyżką utrzeć z żółtkami, cukrem, cynamonem, kaszką manną, startymi, obranymi jabłkami na tarce o grubszych oczkach
Krok 1 - francuskie jabłkowo-serowe... foto
2
ciasto francuskie rozwinąć z rolki, umieścić na blaszce z papierem do pieczenia i na środku wzdłuż ciasta rozłożyć masę serowo-jabłkową
Krok 2 - francuskie jabłkowo-serowe... foto
3
wolne brzegi ciasta ponacinać na paski i zakładać na nadzienie, posmarować pędzelkiem maczanym w mleku
Krok 3 - francuskie jabłkowo-serowe... foto
4
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 40 minut, zostawić do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika
Krok 4 - francuskie jabłkowo-serowe... foto
5
3/4 szklanki pudru cukru utrzeć z sokiem z cytryny na nie za gęsty lukier,polać lukrem ciasto i zostawić do zastygnięcia - ciasto jest smaczne i szybko znika do kawki i herbatki...........SMACZNEGO!!!
Krok 5 - francuskie jabłkowo-serowe... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 21.05.2017 14:33
pysznosci
IZABELA29 21.05.2017 09:10
Proste i pyszne
mirosława4 20.05.2017 23:05
bardzo dobre
dodi 20.05.2017 22:13
palce lizać
Renata9 20.05.2017 21:33
Szybko i bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak